Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Falsk politibetjent ville stjæle 20.000 kroner

En 34-årig mand blev taget på fersk gerning, da han ville franarre en Herlevborger 20.000 kroner i dennes eget hjem. Han blev efterfølgende udvist af landet.

40 dages fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år er prisen for at ville franarre en Herlevborger mindst 20.000 kroner. Blandt andet ved at udgive sig for at være fra politiet.
Det fremgår af den dom, som en 34-årig for nylig fik ved Retten i Glostrup, hvor han stod anklaget for bedrageri for over 200.000 kroner. Han blev dog ‘kun’ dømt i det ene forhold om underslæb.
På fersk gerning
Hændelsen skulle ifølge anklageskriftet være foregået 13. oktober sidste år klokken cirka 18.25 dukkede, hvor den 34-årige dukkede op i Herlevborgerens lejlighed og udgav sig for at være politibetjent i den hensigt at franarre borgeren 20.000 kroner. Manden havde dog forinden tilkaldt Københavns Vestegns Politi, som også ventede i lejligheden og derfor kunne tage den nu dømte på fersk gerning.
I forbindelse med retssagen kom det frem, at manden sammen med flere andre ukendte gerningsmænd også stod anklaget for en række andre forhold mod den samme Herlevborger.
Blandt andet for i perioden fra 9. til 15. oktober 2018 flere gange at have ringet til den nævnte borger og udgivet sig for at være fra politiet, der ville beskytte hans penge på grund af mistanke, at han ville blive udsat for svindel.
Det skulle ifølge anklageskriftet have resulteret i, at Herlevborgeren allerede havde mistet 40.000 kroner og var i fare for at miste i alt 150.000 kroner, idet de falske betjente have lavet en aftale om, at manden skulle aflevere pengene til dem 15. oktober.
Flere lignende sager
Københavns Vestegns Politi oplyser, at man på det seneste har set flere sager, hvor personer udgiver sig for at være fra politiet. De franarrer borgere personfølsomme oplysninger som for eksempel Nem-ID for at få adgang til ofrenes bankkonti. På den måde kan de overføre penge til andre konti eller oprette forbrugslån på de forurettedes vegne.
Gerningsmændene ringer til de forurettede borgere under dække af, at de er i gang med at efterforske en konkret sag. For eksempel at de ønsker at fange en hacker, der har snydt flere personer, eller i nogle tilfælde også banker, der efterforskes af politiet. De udgiver de sig både for at være fra bagmandspolitiet, men også fra specifikke politikredse.
I særlige tilfælde møder gerningsmændene op hos den forurettede borger og udgiver sig for at være en tekniker, der skal sikre tekniske spor i sagen. Her får de typisk fat i hardwareudstyr som computer og iPads/tablets, men tager også billeder af pas og kørekort, som rummer personfølsomme oplysninger.
Gode råd
For at dæmme op for ovenstående har politiet en række gode råd, som er værd at huske på:
– Politiet beder dig aldrig om oplysninger vedrørende dit NEM-ID kort, koder eller andre personfølsomme oplysninger.
– Er du i tvivl om, hvorvidt det er politiet, der har kontaktet dig, kan du altid ringe til den pågældende politikreds, og spørge efter den pågældende medarbejder.
– Får du besøg af politiet, bør du altid sørge for at se gyldig politilegitimation.
LÆS OGSÅ: Brødre dømt for svindel på Herlev Bibliotek

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!